28 Ağustos 2013 Çarşamba

Herşey bu elbiseyle başladı...

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce dikiş ile ilgili hiçbir malzemem yoktu. Kayınvalidemin evinde büyük bir tadilat yaptırmaya başladık ve evdeki fazlalıklar bizim evimize taşındı o sırada arsızlık ederek annemin kullanmadığı motorsuz eski dikiş makinasını da istedim ve hemen gönderdi.

Ağustos sonu gibi kız kardeşim oğlunu sünnet ettirmeye karar verdi eee tabi artık dikiş makinası olan Hande boş durur mu her iki kardeşede modeller çizildi kumaşlar alındı. Bu arada kendime dikmeyi beceremiyorum tabi, kendime diktiklerim olmuyor bir türlü. Neyse sünnet çocuğumuzun annesi onun için diktiğim kıyafeti maalesef beğenmedi ama hamile olan kız kardeşim için diktiğim hamile elbisesi hem kardeşim tarafından hemde misafirlerimiz, özelliklede dikiş dikmeyi iyi bilen teyzelerim tarafından çok beğenildi.

veee herşey bu elbiseyle başladı :) 



Güzel kardeşime de çok yakıştı.

Bundan sonraki postumda da bir sene içinde diktiklerimi paylaşacağım.

26 Ağustos 2013 Pazartesi

Beni benden alan TULUM

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Herkese mus mutlu haftalar diliyorum.
 
Bu haftasonu düğünümüz vardı. Tabi Hande boş durur mu bir hafta öncesinden düğünde giyeceği kıyafeti tasarlamaya başladı. Kıyafetimi önce elbise olarak tasarlamıştım ancak düğün teknede olacağı ve eteğime sahip çıkamayacağım için pantolonlu birşeye çevirdim. Hiç sevmesemde bir değişiklik yapayım ve tulum dikeyim dedim. Tasarım aşaması çok kolaydı ancak uygulama aşamasında bir hayli zorlandığımı itiraf etmeliyim. Resmen beni benden aldı.
 
Siyah tulum üzerine sadece sağ omuza desenli bir şifon iliştirdim. Aslında şifonu daha uzun tasarlamıştım ancak şifonu sürekli yanlış kestiğim için elimde kalanlarla ancak bunu yapabildim. (Yanlış kestiklerimden de bir kaç model çıkacak İnşAllah) 
 
 önü
 
 arkası
 
Kıyafetimi mangodan çok yüksek topuklu olmasına rağmen indirimli olduğu için aldığım ve giymeye korktuğum ayakkabılarımla tamamladım. Ancak ayakkabılar inanılmaz rahattı yanıma aldığım yedek ayakkabılara hiç ihtiyacım olmadı.
  
Son olarak düğün öncesi boğazı arkama alarak çektirmeyi planladığım fotoğraflarımı boğazın gece karanlığında yorgun halim ve buruşmuş kıyafetim ile çektirebildiğim için üskümün... Bu arada sağ alttaki fotoğrafımı çocuklarınıza göstermemenizi önemle rica ederim zira kimseyi korkutmak istemem ;)
 
Sevgilerimle,

 
 

23 Ağustos 2013 Cuma

Dantel yakalı tunik

Merhabalar sevgili arkadaşlar,

Son birkaç yayınıma yorum gelmemesi sebebiyle blogumda bir sorun olduğunu düşünmüş ve düzeltmeye çalışmıştım fekat sorunun ne olduğunu çözememiştim ve blog işinden sıkılmaya başlıyordum. Ama bu hafta anladım ki aslında ayarlarda bir sorun yokmuş. :) Çünkü bu hafta birçok kişiden yorum aldım. Bu haftaki yayınlarıma yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum gerçekten beni mutlu ve motive ettiniz.

Yeniden diktiklerimi paylaşmaya karar verdim. İşte bunlardan biri dantel yakalı tuniğim...  
Yine eski tuniklerimden birini kalıp olarak kullansamda üzerinde bir hayli değişiklik yaptım. Bunu daha bol ve V yakalı olarak çalıştım. Yakasına da gördüğünüz gibi taşlı bir dantel yerleştirdim. Tabi her zaman ki gibi kol yerleştirmede bir hayli zorlandım. Tuniğimi beyaz pantolon, çanta ve ayakkabıyla kombinledim.

İşte salaş tuniğim :) 

 
 
 

22 Ağustos 2013 Perşembe

Yeşil domates kızartması

Bayramda Şiledeki büyüklerimizi ziyarete gittik. Sevgili teyzem herzaman olduğu gibi bizi bahçesine sokup koca bir poşeti organik sebzelerle doldurdu. Tabi bir yandanda tarifler vermeyi ihmal etmedi. Bunlardan biri de yeşil domates kızartmasıydı. Eve gelir gelmez denedim. Açıkçası nasıl bir tatla karşılaşacağımı kestiremiyordum. Ama yabancı olmadığımız bir tad çıktı ortaya. Domates kızartması da bildiğiniz patlıcan tadında birşey oldu . Denemek isteyenlere tavsiye edilir. 

Böylece ilk yemek postumuda yazmış oldum. :)
 


 

Kolay Bluz Dikimi

Merhabalaaar, herkese neşeli günler dileyerek postuma başlamak istiyorum.
 
Yaklaşık bir sene önce yeniden dikiş dikmeye başladığımda aldığım ilk kumaşımı, istediğim elbiseyi yapamayarak ziyan etmiş ve sonunda etek yapmaya karar vererek kenara kaldırmıştım. İki gün önce bu kumaş tekrar elime geçti. Bu seferde etek yapmaktan vazgeçtim, nasıl olsa ziyan oldu basit bir bluz deneyeyim olmazsa olmaz dedim.  ve başladım.....

detayları sizlerle paylaşmaktan gurur duyarım :)

 
 Yukarıda gördükleriniz kumaşım ve kalıp olarak kullandığım bluzum.
 
 
Kalıbı bu şekilde çıkardım ve koltuk altı ile omuzdan birer dikiş ile birleştirdim.

    

Kumaşım çok fazla olmadığı için alt kısmı biraz dar oldu. Bende beline lastik takarak biraz toparladım ve daha muntazam bir model elde etmiş oldum.

 
Kolları, yaka ve eteğinide içe kıvırarak diktikten sonra bluzum giymeye hazır hale geldi.
 

İşte huzurlarınızda bir saatte diktiğim pratik bluzum. ;)