16 Ocak 2017 Pazartesi

Kanvas Tablo Saat yapmaya çalıştık

Merhabalar :) 

Geçenlerde bir alışveriş sitesinde kanvas tablolardan yapılmış saatler gördüm. Fiyatları da pek uygundu! Ama çok zor karar verebilen bir insan olduğum için bir türlü seçemedim. En sonunda hem bakmaktan usandım hem de baktıkça gözüme inanılmaz basit görünmeye başladılar. Ve o sihirli cümleyi tekrar kurdum; BEN BUNU YAPARIM. Çocukluğumdan beri pek severim ben bunu yaparım demeyi. Erkek çocuğu gibi çiviyle çekiçle oynamayı, rotbalansçı olan babamla dükkana gidip ona çıraklık yapmayı, tv anteni bağlamayı, evdeki bir çok masa saati, duvar saati ve radyoyu ‘nasıl çalışıyor bir açıp bakayım, nasılsa tekrar toplarım’ diyerek açıp, toplayamayıp mundar etmeyi pek severdim. 

Neyse, evde kullanmadığım bir tablom ve saatim vardı. Oğluşuma da etkinlik olsun diye ‘gel birlikte şunu saate çevirelim’ dedim. Duvarımıza asar biz yaptık diye övünürüz diyerekten! 


Gerçekten de şu gördüğünüz saati yaptık, sadece numaralarını eklemek kalmıştı.





Ancak gerisini yapamadık çünkü benim velet saatin akrebini yelkovanını büklüm büklüm bükmenin ne kadar da zevkli olduğunu keşfetti. Yaaa kıyamadım tabiikisiii, bıraktım keyifle büktü yavrusum :D büktükten sonra bir gayretle düzeltelim dedik ama cıks düzeltemedik. Kiracılar ısının saati de gittiiii, tablomuz da ortasında koca bir delikle kala kaldı. Şimdi Kiracılar bize bozuyoruz diye saatte vermez artık :)

Evde o kadar cihazı bozduğum halde bizimkiler bana hiç kızmazdı, ben de bizimkine kızamıyorum, bilakis yaramaz hallerine hastayım. Tamam tamam itiraf ediyorum, ben yaramaz çocuk seviyorum. Mesela bin defa yapma dediğim halde şuan yine buzluğumuzda üzerine su, parfüm, kolonya, limon ve tuz dökülmüş ıslak mendil olmasını umduğumuz havlu peçetelerimiz var. Niye olmasın canım, sık sık deniyor bunu, ya tutarsa :D bakarsınız kendi ıslak mendilini icat eder.

Tablo saat hikayemizi de anlattığıma göre başka bir macerada buluşmak üzere dağılabiliriz. 

İyi haftalar herkese             

11 Ocak 2017 Çarşamba

Tavsiye : Fön Makinesi (Etap 3200s)

Bu yayında sizlere severek kullandığım bir ürünü tavsiye edeceğim. Hiç yapmadığım bir şey ama bu üründen çok memnun olduğum için özellikle tavsiye etmek istedim.  

İlla ki hepimizin evinde bir saç kurutma makinesi vardır. Ancak bazılarımız benim gibi bu işi abartmış olduğundan, saç kurutma, maşa, fön, şekillendirici vb gibi bir sürü ürün bulundurmaktadır. Bu kadar ürüne sahip olmamıza rağmen genellikle saçlarımız hiç istediğimiz gibi olmaz. Hatta ve hatta kuaföre gittiğimizde bile istediğimiz sonucu alamayabiliyoruzdur. 




En azından benim için bu makineye sahip olana kadar durum böyleydi! 



Saçım oldukça kıvırcık ve ince telli. Elimdeki ürünlerle saçlarımı şekillendirmeyi başarabiliyorum ancak çabuk bozuluyordu. Kuaförde ise genellikle saçlarınız çok kıvırcık olduğu için düzelmiyor, çok ince telli olduğu için kabarıyor, bütün sorun sadece sizin saçlarınızda gibi birçok sinir bozucu yoruma maruz kalıyordum. (Kıvırcık saçlarım için instagrama buyurunuz) Onun içindir ki çok mecbur kalmadıkça kuaföre gitmez oldum.  


Bunun yanında benimki gibi saçın kimsede olmadığını o açıdan çok şanslı olduğumu söyleyen ve istediğimden de güzel fön çekebilen kuaförler olduğunu da inkar etmemeliyim.



Mesela bu fönü çeken arkadaş takdir edilmeli bence :) demek ki olabiliyormuş!   

Dediğim gibi ben yapınca oluyordu ama çabuk bozuluyordu, bunun sebebinin saçımın fazla kuru olması olduğunu fark ettim ve biraz saçımı nemlendirmeye çalıştım. Evet artık elimdeki saç kurutma makinesiyle de iyi sonuçlar alabiliyordum. En azından bana yetiyordu ve kuaföre de mecbur kalmadıkça gitmiyordum. Zaten en yakın kuaförle aramızda 3 km mesafe var :) benim ise o kadar boş vaktim yok. 


Nihayetinde yıllardır kullandığım saç kurutma makinem bozuldu. Artık fön işini kendi başıma yapmaya karar verdiğim için iyi bir fön makinesi almanın vakti gelmişti. 

Bunun için profesyonellerin kullandığı makineleri araştırmaya başladım. Önce ünlü markalara göz attım ama haklarında yapılan yorumlar hiçte hoşuma gitmedi. Çoğunluk Etap markasının mükemmelliğinden bahsediyordu. Neredeyse kullanan herkes memnundu. 

Şimdi çoğumuzun aklından "böyle profesyonel bir makineyle saçlarımızı yakma ihtimalimiz çok yüksek değil mi" diye geçiyordur. Ancak öyle değil, araştırmalarım ve deneyimlerim neticesinde fön makinesinin değil kalitesiz fön fırçasının saçı yaktığını keşfettim. Çünkü naylon fırça kılları fön makinesinin sıcaklığına dayanamayarak eriyor ve saça yapışıyordu. Bakımlı bir saç, iyi bir fırça ve düzgün kullanılan bir makine ile saçınıza zarar vermeniz mümkün değil.  


Saçıma şu şekli vermem sadece 15 dakika. Sabah evden çıkmadan önce alelade çekilmiş bir fön! Kendi saçına fön çekmek evet biraz daha zordur, bu nedenle çok mükemmel sonuçlar alamasam da bu kadarı benim için yeterli oluyor. Sonuçta kendim yaptım, ben bir profesyonel değilim ve kendi ihtiyacımı karşılamaktan başka amacım yok. Aynı amatörce başladığımız dikişteki gibi :)   



Bunlar sadece amatör kullanıcı yorumları. Ben aylardır kullanıyorum ve çok memnun olduğum için sizlerle de paylaşmak istedim. 

Ayrıca ürün özelliklerinden bahsetmeyeceğim çünkü bu ürün bir çok alış veriş sitesinde mevcut ve isteyen özellikleri ve fiyatı hakkındaki bilgilere kolayca erişebilir. Mesela ben buradan aldım. Performans ve fiyat kıyaslaması yapıldığında markalı ürünlerden daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. 


Faydalı bir yayın olmasını diliyor ve okuyan herkese sevgilerimi sunuyorum :) 

Hayırlı cumalar