30 Mayıs 2017 Salı

Pantol idi etek idi pantol idi ......

Merhaba, 

Bugün bir pantolonun önce etek sonra tekrar pantolon oluşunu anlatacağım :)  


Aslında bu eteğim daha önce bir pantolondu, aldığımda aşağıdaki gibiydi. Ben onu etek olarak kullanmayı tercih ettim ve geçen sene burada anlattığım şekilde eteğe çevirdiğim. 


Geçen gün eteğimi tekrar giydim de baktım ayağıma bacağıma dolanıyor, aşırı rahatsız, ben bunu en iyisi tekrar pantolona çevireyim dedim, bir kere aklıma koydum ya, saat akşam 10 olmuş duramadımaldım elime makası. 

Ben ne zaman yaptığım işe özenmezsem o iş çok güzel oluyor. Olmazsa da olmaz diyerek başladığım eteğimi şipşak kesiverdim, bel bandı hariç dikişlerini yaptım. Ertesi akşamda iftardan sonra yarım saatte kalan dikişlerini bitirdim, giydim rahat rahat oturdum :D 

Peki nasıl yaptım! 

Youtube eklediğim videoyu buradan izleyebilirsiniz ama buraya da bazı detaylarını yazmak istiyorum. 

Tekrar pantolon yapmak için, eteğe çevirirken birleştirdiğim dikişleri yine söktüm. Burada yan dikişlere asla dokunmuyorsunuz. Açıkta kalan kısımları ağ olarak kullanacağımız için herhangi bir pantolon kalıbınızı daha önce yine youtube kanalımda yayınladığım bu videomda anlattığım şekilde yerleştirip şekillendiriyor ve ağ dikişini yapıyoruz. Bel bandını da taktık mı işlem tamam. Sizin eteğinizin bel bandı yok ve beli lastikli ise lastik tünelini söküp lastiği çıkarmalı, orta dikişleri sökmeli ve ağ kısmını birleştirdikten sonra açtığınız lastik tünelini tekrar dikmelisiniz.   

Esnek kumaşlı eteklerinizi pantolona çevirmek işte bu kadar kolay!  

Sevgiler, :) 



         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder