19 Temmuz 2017 Çarşamba

Sarı fırfırlı elbiseler

Herkese Merhaba, 

Son zamanlarda çok şeyler diktim ve instagram da paylaştım ama ramazandı, bayramdı, tatildi derken blogumdan uzak kaldım. Sırayla hepsini paylaşmaya çalışacağım bakalım. 

İlk olarak instagramda da çok beğenilen bu sarı elbiselerden bahsedeyim istiyorum. 

Aslında önemli bir detayı yok bu elbiselerin ancak sarının tonundan mıdır nedir ben bile hayran oldum kendilerine. 

 İlk olarak bu triko elbiseyi diktim. Niyetim düz bir model kesmekti ama dalgınlıkla kumaşı kısa kesmişim, Nasıl uzatırım derken eteğine ayrı bir parçayı büzerek eklemek mantıklı geldi. Model kendi kendine çıktı ortaya tamamen doğaçlama :) Bunu gören arkadaşım ben de istiyorum aynısından deyince mecbur bir tane de ona diktim.   

Onun için de bu penye kumaşı kullandım. Onda farklı olarak kollara ve yakaya bant döndüm ve çabucak bitti. Eteğini de zigzag dikiş geçip bıraktım, kumaş penye olunca bu yeterli oluyor.  


Penye dikmeyi çok sevdiğimi hep söylüyorum. Dikimi oldukça kolay bir kumaş. Eğer dikişe yeni başladıysanız mutlaka penyeyi deneyin. Penye kumaş, ilk başlarda yorucu olabilen dikişte motivasyonunuzun artmasını sağlayacaktır. Tabi penye kumaş için jarse yada penye iğnesi almayı da ihmal etmeyin, yoksa dikemezsiniz. 


Şimdilik benden bu kadar, diğer diktiklerimi de toparlayıp en kısa sürede onların detaylarıyla da burada olmaya çalışacağım. bye :)