29 Ağustos 2017 Salı

SARI FIRFIRLI BLUZ

Merhaba, 

Bu yaz diktiğim son sarıyı da paylaşayım artık. Pek bir sarı severmişim de haberim yokmuş meğer!!!



Daha önce diktiğim sarı penye elbiseden artan kumaşlarla diktim bu bluzü de. Önce belden itibaren büzgülü ve önü kısa arkası uzun bir bluz diktim. Ama hoşuma gitmedi ve biraz hareketlendirmek için bel kısmını sağdan sola doğru asimetrik bir şekilde biçip büzgüyü üç kat yapmaya karar verdim. Elimdeki kumaş sadece iki kata yettiği için ikisinin arasına dantel bir parça ekleyerek etekleri üç kat yapmayı başardım. Biraz fazla hareketli oldu ama olsun, sevdim ben.







Instagram dostlarımızdan Zehra hanım'ın organize ettiği, dikiş severlerin buluştuğu etkinliğe diktiğimizi giyerek gidecektik ama ben rengi ve fırfırları sebebiyle abartılı bulduğum için giymeye cesaret edememiştim, sadece fikirlerini almak için yanımda götürdüm ama ustalarım beğendiler ve ısrarlara dayanamayıp orada giydim bluzümü.      


Abartılı buluyorsan ve giymeyeceksen niye böyle bir şey dikiyorsun dimi??? Dikiş böyle bir şey işte giymeyeceğin şeyi de sırf zevk için dikersin! 



21 Ağustos 2017 Pazartesi

HAKİ ELBİSELERİM


Merhaba, 

Yine daha önce instagram da paylaştığım elbiselerimle buradayım. Instagram da paylaşmak kolay oluyor tabi! Ama diktiğim şeylerin bloğumda da bulunmasını istiyorum, onun için yavaş yavaş da olsa diktiğim kıyafetleri burada paylaşmaya çalışacağım.    
  
Önce kısacıkta olsa bu sene sevdalandığım haki renginden bahsetmek istiyorum! Genellikle işe giderken sade, abartısız renkler giymeyi tercih ederim. Haki de abartısız ve sıradanlığını sevdiğim en güzel renklerden biri. Ayrıca birçok renk ve aksesuar ile kombinlenebilen çok kilit de bir renk bence. 
Bir haki parçayı siyah, taba, kahverengi, lacivert, beyaz yada siyah beyaz çizgililer ile kombinleyip, gold detaylı takılar ve değişik aksesuarlarla hareketlendirerek hem spor hem de şık bir görüntü elde edebilirsiniz.  

Benim haki parçalar ile yaptığım kombinlerden bazıları da aşağıda. 






  
Tam daire kloş çalıştığım bu dantel eteğimi de bloğum da paylaşmaya fırsat bulamamıştım. Yaz başı yaptığım haki bluz-kloş etek kombinim de bu parçalardan biri. 


Bu elbisemin pek bir detayı yok aslında. Zaten kumaşım da topu topu bu kadar olduğu için çok detaya girişemedim. Düz bir bluz kalıbını uzatarak kumaşa uyguladım. Gömlek yaka yapmayı planlamıştım ama istediğim gibi olmayınca pervaz yapıp bıraktım. Çok rahat bir elbise oldu. 

Bu elbisemin üst bedenine bir gömlek kalıbını bele kadar uygulayarak kullandım. Etek kısmını ise istediğim ölçüde biçtim ama sonra gözüme dar göründü. Daha kloş bir hava yaratmak için üçgen şeklinde kestiğim parçaları yanlara ekledim. Kumaşımın viskon ve desenli olması beldeki bu numarayı ve dikiş hatalarını gizlemiş oldu.  


Gömlek yakası ile uğraşmayıp yakasını biye ile dönüp bıraktım. 



Bu günlükte benden bu kadar, şimdilik hoşça kalın. :) 

11 Ağustos 2017 Cuma

PLAJ ÇANTASI

Herkese Merhaba,
Hayırlı Cumalar,  

Malum artık diktiğimiz 
her şeyi blogdan önce instagram da paylaşır olduk! Plaj çantamı da yine önce instagram arkadaşlarım gördü. Siz hala instagram hesabımı görmediyseniz buradan inceleyebilirsiniz. Bence siz de gelin, biz çok eğleniyoruz orada ;)     



Bir kaç sene önce bu kumaş çok modaydı, gören hemen bir parça alıyordu. Ben de Bakırköy pazarında böyle küçük bir parça almıştım. Ne yapacağıma da karar veremeyince bu zamana kadar bekledi. Geçenlerde bir plaj çantasına ihtiyacım oldu ve hemen değerlendirdim kumaşımı.




Model oldukça basit ancak uygun iğnem olmadığı için dikene kadar iki tane iğne kırdım. Bu nedenle tek askılı yapmak zorunda kaldım.  


Kısaca tarif edersem; 
İstediğim ölçüde bir dikdörtgen parça kestim
Uzun kenarları birleştirip diktim
İçine küçük bir cep diktim 
Çantanın ağız kısmını genişçe içe kıvırıp diktim ve bu parçaya geniş ilikler açtım.
İliklerden hasır bir kemerimi geçirip çantanın ağzını büzdüm. 
Aslında iki askılı bir çanta düşünüyordum ama iğneler dayanmayınca tek bir askı dikip bitirdim. 


Daha önce diktiğim sarı elbisemle de kombinledim. 



Omuzda yada çapraz olarak da kullanılabilen çok amaçlı bir çanta oldu.    


7 Ağustos 2017 Pazartesi

TURUNCU PENYE ELBİSE

Herkese Merhaba, 

Instagramda kalıp denediğimden bahsetmiştim, kendi beden ölçümden çalıştığım kalıbın kol oyuklarını omuzuma oturması için bir beden küçük çizdim, kolları ise yine kendi bedenimden. 

Oğluma pijama dikmek içim aldığım bu kumaşı ise sadece kalıbı denemek için kullandım ama ortaya çok sevdiğim bir elbise çıktı. Denemem penye kumaşla başarılı sayılsa da esnemeyen kumaşlarda ne sonuç verir bilemiyorum. 



Üst bedende herhangi bir detayı yok elbisemin. Belini lastikle büzüp üst bedene ekledim. 


Aslında ilk böyle bir elbiseydi ancak bu aralar fırfır işine fena sardığım için gözüme basit göründü. Eteğini kısaltıp büzdüğüm başka bir parçayı eteğine ekledim. 


Henüz şehir içinde giymeye cesaret edemedim ama çok beğenen oldu bakalım belki bir gün giyerim. 





1 Ağustos 2017 Salı

Vual Kumaştan Diktiklerim

Herkese merhaba, 

Çoğumuz gibi ben de dokunmadan kumaş almayı pek sevmiyorum. İnternetten aldığım kumaşlar ise genellikle daha önce denediğim penye ve viskon gibi kumaşlar. Geçenlerde parcakumask'ın instagram hesabında bu kumaşı görünce desenlerine hayran oldum. Viskon sanmıştım meğer vual kumaşmış. Hiç denememiştim daha önce ama çok beğendiğim için bu güzelliği kaçırmak istemedim. 


Model araştırıp aynısını uygulamak gibi bir huyum olmadığı için en çok modele karar verme konusunda zorlanıyorum bu aralar. Çünkü modelden çok yakışması daha önemli benim için özellikle giyebileceğim bir şey olmalı! 


Şu yakası fırfırlı bluz kararsızlığımın eseridir. Yelekten artan parçalarla diktim bunu. Aslında fırfırı daha uzun olmalıydı ama kumaşı kırpa kırpa kuşa çevirince bu kadar çıktı. Kalıp olarak düz bir bluz kalıbını omuz hizasından biçerek kullandım ve yakasına istediğim genişlikte bir parça ekleyip lastikle büzdüm. Benim tarzım olmayan bir model olduğu için kardeşime hediye ettim.   


Yeleğim ise bir çok renk ve kıyafete uyum sağlaması ile kullanışlı ve sevdiğim bir parça oldu.